fbpx

Eerste ballonvaart in Suriname succesvol verlopen

De eerste ballonvaart die vandaag vanuit het Onafhankelijkheidsplein door de ballonvaartpiloot Andrew Parker is uitgevoerd, verliep succesvol. Deze activiteit wordt in het kader van de Think Tourism campagne die op 15 augustus door minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme is gelanceerd, uitgevoerd.

Parker, die afkomstig is uit Nieuw Zeeland, vertoeft momenteel in Suriname om twee vaarten uit te voeren met name in Paramaribo en Nickerie. Hij maakt zijn droom waar door in een luchtballon een wereldreis te maken door 100 landen. Suriname is het 78ste land dat hij aandoet.

BEKIJK OOK
Man dood op straat aangetroffen

Vandaag gaf hij vanuit het Onafhankelijkheidsplein een demovaart, waarna hij in het gebied van Leiding succesvol neerstreek.

Op donderdag 6 september is er een 2e demovaart gepland en wel in het district Nickerie. Met het Flying High for Kids wereldballonproject, die Parker in 2013 startte, wil hij kinderen over de hele wereld laten zien, dat dromen uitkomen als je ervoor gaat, want ballonpiloot worden was zijn droom.