fbpx
Eerste 150 woningen Broad Homes Suriname in Smalkalden of Rijsdijk

De eerste 150 woningen van de in totaal 18.000 woningen die de komende 5 jaar opgezet zullen worden door de Chinese Broad Homes Suriname PC Factory komen in het district Para te staan. Het bedrijf zal prefab-woningen opzetten.

Men moet nog alleen nagaan als het Smalkalden of Rijsdijk wordt, zei president Desi Bouterse kort nadat hij vrijdagmiddag samen met Ramon Abrahams het startsein voor de opstart van het bedrijf gaf.

Fundament

De regering Bouterse/Ameerali beloofde in het regeerprogramma de bouw van 18.000 woningen. Dit streven is niet gehaald. Met de komst van de fabriek is het fundament gelegd om de grote vraag naar woningen in te lossen.

Het Chinees bedrijf zal met enkele grote lokale bedrijven de woningen opzetten. Per maand kan de fabriek 2000 woningen produceren. Het gaat om een productie van ruim 20.000 woningen per jaar.

Export

Bouterse onthulde dat het ook in de bedoeling is om naar andere delen van de regio te exporteren. De vraag naar huizen in de Caribische regio en Noord-Brazilië is volgens het Staatshoofd groot.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.