fbpx

Eenzame harten in gevaar: levenslange vrijgezellen worden geconfronteerd met een slechte prognose met hartfalen

GFC NIEUWSREDACTIE- Mannen die nooit trouwden, hadden meer dan twee keer zoveel kans om te sterven binnen ongeveer vijf jaar na een diagnose van hartfalen in vergelijking met vrouwen met een burgerlijke staat of mannen die eerder getrouwd waren.

Dat laat een studie zien die zal worden gepresenteerd op de jaarlijkse wetenschappelijke sessie van het American College of Cardiology samen met het World Congress of Cardiology.

De studie biedt nieuw bewijs dat het geslacht en de burgerlijke staat van een persoon hun risico op hartaandoeningen en prognose kunnen beïnvloeden.

Hartfalen, wanneer de hartspier te zwak of stijf wordt om bloed effectief naar het lichaam te pompen, is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten en overlijden en treft momenteel meer dan 6 miljoen mensen in de Verenigde Staten.

“Er is een relatie tussen de relatiestatus van een persoon en hun klinische prognose [met hartfalen], en het is belangrijk om erachter te komen waarom dat is,” zei Katarina Leyba, MD, een arts aan de Universiteit van Colorado en de hoofdauteur van de studie.

OOK INTERESSANT
Matcha-theepoeder heelt depressie: nieuw onderzoek naar hoe het de stemming en mentale prestaties verbetert

“Naarmate onze bevolking ouder wordt en langer leeft, is het noodzakelijk om te bepalen hoe de bevolking het beste kan worden ondersteund tijdens het verouderingsproces, en dat is misschien niet zo eenvoudig als het nemen van een pil. We moeten een gepersonaliseerde en holistische benadering volgen om patiënten te ondersteunen, vooral met een chronisch ziekteproces zoals hartfalen.”

Het onderzoek is gebaseerd op gegevens van de Multi-Ethnic Study of Atherosclerosis, een prospectieve studie van 6.800 Amerikaanse volwassenen tussen 45-84 jaar oud.