fbpx
“Een vijfde van de mannen beschadigen zichzelf tijdens masturbatie”

GFC NIEUWS- Het wordt vaak gezien als taboe, maar een nieuwe peiling heeft het licht doen schijnen op masturbatiepraktijken van personen.

De peiling door Frac.tl vroeg personen concreet over hun seksuele ervaringen – alleen en met hun partner.

Frac.tl zegt: “Met de meeste van ons die seks ruim 80 keer per jaar hebben, is een beetje verlegenheid onvermijdelijk. Maar hoeveel is nodig voordat een persoon zich onhandig, gegeneerd en beschaamd voelt tijdens zijn meest intieme fysieke handelingen?”

“Om daarachter te komen, vroegen wij aan 1.012 personen om hun meest beschamende seksuele ervaringen en geheimen te beschrijven.”

De resultaten onthullen dat ongeveer een vijfde (19%) van de mannen zichzelf heeft beschadigd tijdens het masturberen, terwijl 9% van de vrouwen letsels opliepen.

Aan de andere kant blijkt dat vrouwen vatbaarder zijn voor letsels tijdens seks, met een rapportage van 30% tijdens seks en mannen 26%.

Sommige van de letsels tijdens masturbatie waren minder ernstig, zoals onder meer gebarsten oog bloedvaten en krassen op de huid.

Maar andere waren zeer ernstig, zoals een 20-jarige jonge vrouw die aangaf dat ze een hersenaneurysma, een blaasvormige uitstulping in de slagaders van de hersenen, kreeg tijdens het masturberen.

Terwijl een aantal personen aangaf dat zij letsels opliep, werd een bezoek aan de dokter vermeden.

10% van de vrouwen en 5% van de mannen die letsels hadden opgelopen, gaven toe dat zij naar het ziekenhuis moesten gaan voor hulp, maar dat niet deden vanwege schaamte.

De resultaten suggereren ook dat de meeste mensen zwijgen over kleine letsels tijdens seks, omdat ze vrezen dat ‘het moment’ daardoor verpest wordt.

28% van de respondenten geeft toe dat zij letsels opliepen tijdens seks, maar slechts 17% zegt ervan bewust te zijn dat de partner letsels had opgelopen.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…