fbpx

Een liefdevolle moeder ‘trapt terug’ als haar kind wordt aangevallen, begrip voor Glennis Grace

INGEZONDEN- Wat zou het emotioneel met u doen als u rustig thuis bent en uw zoon binnen komt met kwetsuren in het gezicht en uitlegt dat hij is aangevallen door meerdere volwassen vreemden?

Elke moeder en vader die oprecht veel geeft om zijn of haar kind zal op dat moment in woede ontsteken en zonder er goed bij na te denken wraak willen nemen of ten minste de daders confronteren met het gebeuren.

Glennis Grace is duidelijk een moeder die veel liefde heeft voor haar zoon.

Toen ze te horen kreeg dat haar kind klappen heeft gekregen in een supermarkt in de Jordaan in Amsterdam, heeft ze waarschijnlijk een langdurige periode van verstandsverbijstering gehad.

GLENNIS IS SLACHTOFFER VAN MOEDERINSTINCT 

De zangeres die onder andere wordt verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling is kennelijk het slachtoffer van de sterke affectie die ze heeft voor haar zoon.

Talrijke studies hebben bewezen dat wanneer onze emoties worden verhoogd door woede, angst en liefde, dit ons vermogen om helder te denken significant reduceert.

Bij extreme woede gaat het bloed in grotere mate naar de spieren, ter voorbereiding op lichamelijke inspanning. Ook de bloeddruk, hartslag en ademhaling nemen toe evenals het adrenalineniveau.

BEKIJK OOK
Mannen die meerdere vrouwen als geliefde hebben mogen niet gekleineerd worden

Elke psycholoog weet dat bij een woede-uitbarsting de kans op irrationeel denken wordt vergroot en veelal aannames als feiten worden beschouwd.

Dat Glennis fysiek geweld heeft toegepast en ernstige bedreigingen heeft geuit mag niet vergoelijkt worden. Zij heeft simpelweg verkeerd gehandeld.

Geweld toepassen indien er geen sprake is van een zelfverdedigingssituatie is in de meeste gevallen helemaal niet goed te praten.

Maar een mens met gezond verstand kan wel begrip opbrengen voor haar woede-emoties op dat moment. Het is immers haar kind en die jongen betekent alles voor haar!

Een moeder met veel liefdesgevoelens ‘trapt terug’ als haar kind wordt aangevallen. Die accepteert dat niet! Kom je aan haar kind, dan kom je aan haar! Dat is nu eenmaal de natuur of noem het moederinstinct.

Helaas is niet een ieder volmaakt en in staat om zich onder dit soort nare woedeomstandigheden goed te kunnen beheersen. Ze is een mens van vlees en bloed en heeft ook emoties!

Foto: Glennis Grace Facebook

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud