fbpx

Een mobiel, laptop of blikje frisdrank op de achterbank van je auto kan je het leven kosten

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Verschillende onderzoekingen tonen onomstotelijk aan dat veel automobilisten om het leven zijn gekomen of ernstig gewond zijn geraakt door spullen die ze op de achterbank deponeren, terwijl ze aan het verkeer hebben deelgenomen.

Autorijders zijn nog te weinig of helemaal niet op de hoogte dat ze het risico op letsel of overlijden bij auto-ongelukken vergroten door items als mobieltjes, flessen, blikjes, maar ook koffertjes, paraplu’s en laptops onbeveiligd achterin te deponeren.

Een veiligheidsexpert uit Miami, VS, vertelt telefonisch aan GFC Nieuws dat simpele losse voorwerpen in auto’s en vrachtwagens verantwoordelijk zijn voor meer dan 13.000 verwondingen per jaar in zijn land. Een deel overleeft de verwondingen niet.

Ook in andere landen vallen er veel doden en gewonden ten gevolge van items op de achterbank.

Bij een botsing worden de projectielen met zoveel kracht de lucht in geslingerd, dat ze dodelijke gevolgen kunnen hebben.

Tests hebben uitgewezen dat een laptop op de achterbank bij een aanrijding met een snelheid van rond de 80 kilometer per uur, in staat is om de arm van een dummy volledig af te breken.

BEKIJK OOK
Vader van meisje (17) dat op vrouwen valt legt haar uitgaansverbod op en voert brainwash gesprekken

Ook een vol of half gevuld flesje of blikje water of frisdrank kan afhankelijk van de snelheid waarmee wordt gecrasht met zoveel kracht tegen het hoofd komen, dat dit een dodelijk gevolg heeft.

OOK PASSAGIERS DIE GEEN VEILIGHEIDSRIEM OMHEBBEN VERHOGEN KANS OP OVERLIJDEN

De expert legt verder aan GFC Nieuws uit dat ook het rijden met een persoon die geen veiligheidsgordel om heeft het risico op overlijden van andere passagiers in de auto met 25 procent verhoogt.

De enorme kracht van een botsing met die persoon kan hen dodelijk verwonden.

Het advies is om alle loszittende spullen veilig op te bergen in de kofferbak. Ook moet elke passagier de seatbelt dragen.