Een dode door Covid-vaccin in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Een persoon in Suriname is overleden nadat die werd gevaccineerd tegen Covid-19.

Dat meldde internist infectioloog Lycke Woittiez donderdagavond op een Covid-persconferentie. “Een geval van lage aantal bloedplaatjes en trombose heeft daartoe geleid. Het is zeer zeldzaam, maar we hebben er een melding van”.

Er is niet gezegd met welk vaccin de persoon was ingeënt.

Woittiez zei dat sinds februari er slechts 2.200 meldingen van bijwerkingen zijn gedaan.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Dames zouden hun man moeten verwennen: vrouw neemt ontslag om voor haar echtgenoot te zorgen

Uit de AEFI-monitoring, dat alle ongewenste gebeurtenissen na vaccinatie in kaart brengt, is komen vast te staan dat er enkele gevallen zijn geweest van mensen die flauwgevallen zijn na de vaccinatie, hoofdpijn en koorts kregen en of opgenomen moesten worden in het ziekenhuis na twee weken vaccinatie. Al deze gevallen zijn volledig hersteld.

Van alle Covid-19-overlijdensgevallen, is er maar 1 geval dat gerelateerd wordt aan de vaccinatie, vanwege een zeldzame combinatie van lage bloedplaatjes en stollingen.

Tijdens de persconferentie werd gewezen op het belang van vaccineren. Het aantal opnames onder mensen die niet gevaccineerd zijn is veel en veel meer.

“Er zijn ook mensen die ziek zijn geworden ondanks volledige vaccinatie, maar dat aantal is veel minder. Wat we niet uit het oog moeten verliezen is het aantal van 379 mensen dat in korte tijd opgenomen moest worden. Die waren niet gevaccineerd en dat is een enorme belasting voor de zorg.”

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten