fbpx
Een brief aan onze landgenoten

Landgenoten,

Tussen 2010 en 2015 is besloten om de first lady een salaris toe te kennen. Vanaf het bestaan van Suriname is dit nooit eerder gebeurd. Deze beslissing heeft ons srd 600.000 gekost in de bijna afgelopen 60 maanden. Stemmen op NDP betekent dat wij deze verspilling goedkeuren.

Tussen 2010 en 2015 is besloten om de geestelijke leider van de president elke maand srd 7.000 toe te kennen. Dit is srd 420.000. Nooit eerder is dit in onze geschiedenis gebeurd. Stemmen op NDP betekent dat wij dit goedkeuren.

De huidige president heeft meer dan 50 buitenlandse reizen gemaakt. Een buitenlandse reis kostte gemiddeld US$ 50.000. Dat is US$ 2.5 miljoen of srd 8.7 miljoen. Hierbij heeft de president een vliegtuig van SLM gebruikt als luchttaxi om de president van Guyana een lift te geven. Stemmen op NDP betekent dat wij dit goedkeuren. Eddy Jozefzoon, een adviseur van de president is naar Nederland gegaan om schoolboeken te kopen voor een bedrag van 8 miljoen euro. De boeken liggen in een magazijn en worden niet gebruikt. 32 miljoen srd is over de balk gegooid. Stemmen op NDP betekent dat wij dit goedkeuren.

Er is een ambassade in Frankrijk geopend. Momenteel is een ambassadegebouw gekocht voor 7 miljoen euro of srd 28 miljoen. Eerder werd een gebouw gehuurd aan de Champs Elysées waarvoor wij waarschijnlijk 2 miljoen euro of srd 8 miljoen hebben betaald. De Ambassade heeft ons tot nu toe niets opgeleverd. Dit alles heeft Bouterse gedaan omdat hij problemen heeft met Nederland. Zijn probleem maakt hij steeds tot een Surinaams probleem. Wat hebben wij burgers Nederland misdaan? Waarom moet zijn probleem het probleem van alle Surinamers zijn? Stemmen op NDP betekent dat wij dit goedkeuren.

Op het ministerie van Openbare Werken kan srd 300 miljoen niet worden verantwoord. De huidige minister heeft voor miljoenen srd werk uitbesteed aan partijgenoten, politieke vrienden en vrienden. Hierover heeft hij nooit verantwoording afgelegd. Is dit geen corruptie? De reputatie van de minister bij AZP zijn wij natuurlijk niet vergeten. De ex-minister Abrahams wordt als adviseur op het Kabinet van de President benoemd voor een salaris van srd 40.000 per maand. Stemmen op NDP betekent dat wij dit alles goedkeuren. Wij keuren goed dat Abrahams zich heeft verrijkt en de kleine man behoorlijk heeft bestolen. Stemmen op NDP betekent dat wij Abrahams zeggen dat hij het weer mag doen.

Een partijgenoot van de president krijgt 92.000 ha bosbouwareaal van Bruynzeel cadeau. De huidige minister van Onderwijs zorgt ervoor dat zijn naaste 11.500 ha goud en grind areaal krijgt. De kleine goudzoekers aan wie concessie zijn beloofd, zijn weggejaagd. Stemmen op NDP betekent dat wij dit goedkeuren.

Carifesta was voor srd 17 miljoen begroot en heeft uiteindelijk srd 34 miljoen gekost. Er is hierbij een vliegtuig op kosten van Suriname gestuurd naar het buitenland om Carifesta deelnemers op te halen. Tot heden kunnen niet alle Carifesta werkers worden betaald. Stemmen op NDP betekent dat wij deze corruptie en geldverspilling goedkeuren.

Aan de Afobakaweg nabij Powakka is een stuk bos open gestoten om een weg aan te leggen naar Zanderij. Alles is nu overwoekerd. Vermoedelijke kosten srd 100.000. Stemmen op NDP betekent dat wij deze geldverspilling goedkeuren

Tot heden is weinig belastinggeld geïnd uit de goudsector. De belasting wil men alleen heffen op de kleine goudzoekers. De kleine goudsector wordt vanuit Paramaribo gecontroleerd en haast alle concessiehouders wonen in Paramaribo. Indien begonnen zou worden bij de concessiehouders, wordt miljoenen binnen gehaald. Grote concessiehouders zitten zelf ook in de regering. Stemmen op NDP zal betekenen dat deze lieden nooit belasting zullen betalen. De president weet er alles van.

Momenteel zijn er opvallend veel drugsveroordeelden en van moordverdachten op hoge posities in dit land. De kleine man is voor hetzelfde vergrijp zijn hele leven getekend. Willen wij dit als Surinamers? Zijn wij zo diep gevallen? Stemmen op NDP betekent dat wij dit goedkeuren.

Wij hebben momenteel een president die de staatskas ziet als zijn persoonlijke portemonnee en ermee kan doen wat hij wil. Zijn partijgenoten zien hem als voorbeeld en voor hen is het een vrijbrief om van dit getergde volk te stelen. Stemmen op NDP betekent dat wij dit goedkeuren.

Wanneer jongeren naar het buitenland moeten om Suriname te vertegenwoordigen moeten zijn tientallen bedelbrieven schrijven. Zij moeten allerlei karweitjes doen zoals auto’s wassen. Ouders moeten uit het huishoud- geld bijdragen aan de reiskosten. Voor de jongeren is er nooit geld. Voor verspilling en zelfverrijking is er wel geld. Stemmen op NDP betekent dat wij hiermee willen doorgaan.

Jongeren en ouderen van Suriname. De grootste leugen die ons wordt voorgehouden is dat deze president van Suriname houdt. Dat hij een sterke en daadkrachtige president is. Hij en zijn partijgenoten vertellen ons welke geweldige daden zij hebben verricht. Door dit steeds te herhalen via Info Act, zijn er mensen die hierin geloven. Men vertelt ons niet dat onder dezelfde NDP- voorzitter, nu president van Suriname, gedurende de periode 1980 – 1990 veel dood en verderf is gezaaid in dit land. Veel materiële vernielingen zijn aangericht in dit land. De geweldige daden die nu onder zijn bewind zouden hebben plaatsgevonden wegen geen gram op tegen de grootste ellende die hij in dit land heeft teweeggebracht.

Srananmans willen jullie niet vergeten dat de grootste vernietiging van Suriname tijdens het schrik/terreurbewind van Bouterse tussen 1980 – 1988 heeft plaatsgevonden? In plaats van waterleiding en elektriciteit te brengen naar het volk, was het deze zelfde Bouterse die bezig was om Surinamers uit te roeien en te terroriseren.

Bouterse en aanhangers kunnen de geschiedenis niet uitwissen. Die geschiedenis is nog zichtbaar in een platgebrande en nu chaotische/vervallende Albina. Het is nog zichtbaar in een door Brunswijk en bende platgebrande en compleet vernietigde Patamacca, Phedra,Babunhol en Victoria. Het is nog zichtbaar in een door Brunswijk platgebrande Pokigron. Het is nog zichtbaar in de vele platgebrande dorpen in het Marowijne Gebied.

Landgenoten,

Moet je grote misdaden hebben begaan jegens land en volk om populair te zijn? Stemmen op Bouterse en zijn huidige coalitiegenoot Brunswijk betekent dat wij de vernietiging van Suriname goedkeuren. Het betekent dat wij goedkeuren dat duizenden kinderen door de vernietiging van scholen en internaten geen onderwijs hebben genoten. Het betekent dat wij daadwerkelijk toegeven dat wij diep zijn gevallen. Een volk dat toegeeft diep te zijn gevallen, komt nooit tot grote welvaart.

Landgenoten,

Ons geliefd land Suriname was in het recente verleden in een diep economisch verval. De ellende was overal voelbaar en zichtbaar. Vragen wij ons af hoe wij eruit zijn gekomen? Vragen wij ons af wie de Surinaamse economie weer op poten heeft gezet? Is het Bouterse die dat heeft gedaan? Vragen wij ons af waar Bouterse onze economie nu weer naar toe wil brengen?

Landgenoten,

Indien u van dit land houdt en werkelijk wil werken aan de opbouw van ons land, sta voor de spiegel en vraag je af of je kan goedkeuren wat Bouterse en Brunswijk belichamen: enorme geldverspilling, zweef teki, en mentale onderdrukking van het volk.

Landgenoten,

Gezamenlijk hebben wij het lot van dit land in eigen handen. De grootste vijand die wij hebben is geen armoede, maar corruptie. Het is een maatschappelijke kankergezwel dat wij met zijn allen moeten uitroeien.

Stem daarom niet op NDP van Bouterse en ABOP van Brunswijk. Stem voor de toekomst van jullie kinderen en kleinkinderen. Stem daarom niet op en voor Bouterse en Brunswijk. Stem voor de vooruitgang en welvaart van Suriname op 25 mei 2015.

BEP Buitenland

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…