Een blaasontsteking kost vaker mensen het leven door antibioticaresistentie

Artsen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE– Onlangs deelde een jonge vrouw uit Engeland haar ervaringen over een blaasontsteking die haar bijna het leven koste.

De verschillende antibiotica die werden voorgeschreven waren niet in staat de infectie te bedwingen.

Antibioticaresistentie is een wereldwijd groeiend probleem, dat jaarlijks leidt tot ongeveer 35.000 sterfgevallen in de Verenigde Staten, volgens cijfers van het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) tot 2021.

Hoewel specifieke cijfers over sterfgevallen door antibioticaresistente blaasontstekingen ontbreken, maken deze deel uit van het grotere probleem.

Antibioticaresistentie betekent dat veelvoorkomende infecties zoals blaasontstekingen mogelijk niet meer effectief kunnen worden behandeld, wat tot ernstige complicaties en zelfs de dood kan leiden.

Het is van cruciaal belang dat zorgverleners en patiënten de juiste protocollen volgen bij het voorschrijven en innemen van antibiotica om de verspreiding van resistente bacteriën te minimaliseren.

Tegelijkertijd is er een dringende behoefte aan verder onderzoek en ontwikkeling van nieuwe antibiotica en behandelingen om deze groeiende gezondheidsdreiging het hoofd te bieden.

OOK INTERESSANT
Kennistekort in Suriname: Ons land snakt naar buitenlandse experts