fbpx

Een advocaat per dag? Dit zijn de voordelen

1. Bescherming voor je huid

Een avocado helpt om mooi oud te worden, de vrucht bevat namelijk verschillende voedingsstoffen die het verouderingsproces afremmen. Vitamine B en omega 3, hebben beide een positieve invloed op je huid. Verder helpen deze stoffen ook om zichtproblemen te voorkomen.

2. Verlaagde kans op kanker

Volgens onderzoek de kans op zou mond- borst- en prostaatkanker verkleinen als je dagelijks een avocado naar binnen speelt. Dit komt door de aanwezigheid van de vele fytochemicaliën in de vrucht. Dit zijn bioactieve stoffen die van nature in planten voorkomen en een positieve werking hebben op het menselijk lichaam.

BEKIJK OOK  32-jarige vrouw gaat bijna dagelijks vreemd als haar man gaat werken

3. Invloed op je gewicht

Avocado’s geven een goed verzadigd gevoel, waardoor je achteraf minder snel terug honger hebt en je ook minder geneigd zal zijn om te snoepen. Op die manier heeft een avocado een gunstig effect op je gewicht en is het dus zeker een aanrader als je wat op je lijn wilt letten.

4. Kleinere kans op hart- en vaatziekten

De onverzadigde vetten die je terugvindt in de steenvrucht hebben een positieve invloed op het cholesterolgehalte. De vetten houden de HDL-cholesterol (high-density-lipoproteïne) in stand en verbeteren de insulinegevoeligheid.