fbpx
Educatieve films “Wani & Sabi” voor 3-jarigen

GFC NIEUWS- UNICEF en Saga Interproject Suriname zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van Early Childhood Development.

Het gaat om het bevorderen van afstand leren en vroege stimulatie door Early Childhood Education voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Speciaal hiervoor zijn de films van “Wani & Sabi” ontwikkeld, een serie educatieve en informatieve kinderfilmpjes die volledig gericht zijn op Surinaamse kinderen. Deze filmpjes worden via Televisie, YouTube en FaceBook beschikbaar gesteld om een zo groot mogelijk bereik van de doelgroep te realiseren.

Waarom deze films?

 Heel veel kinderen in Suriname (52%) gaan niet naar school als ze 3 jaar oud zijn en krijgen dus geen Early Childhood Education.
 Het is belangrijk dat kinderen van 3 tot 4 jaar (spelenderwijs) onderwijs volgen dat is afgestemd op hun leeftijd, ze verkrijgen daarmee een betere start in het basisonderwijs.
 De huidige COVID-19-pandemie heeft de inspanningen in Early Childhood Education voor 3-jarigen helaas nog verder teruggeschroefd.
 De educatieve filmpjes die momenteel beschikbaar zijn via het internet, missen de identificatie met de Surinaamse leefomgeving van het kind. Maar daar komt nu verandering in!

Wie zijn “Wani & Sabi”?

De vrienden Wani en Sabi zijn een giraf en een aap die samen met hun juffen in korte filmpjes uitleggen wat voor mooie en interessante dingen je allemaal kunt zien en meemaken in Suriname.

“Basic Learning4kids”

Saga Interproject Suriname heeft het curriculum “Basic Learning4kids” voor kinderen ontwikkeld voor de leeftijd 2,5 tot 4 jaar. Inmiddels is er 10 jaar ervaring met de implementatie en het gebruik van dit curriculum in bijvoorbeeld de 13 “Prey Skoro’s” in 6 verschillende districten. Dit gebeurt in samenwerking met de Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (FIBOS) en het Ministerie van Onderwijs. Het leidt tot aantoonbaar positieve resultaten voor kinderen die het curriculum hebben gevolgd.

Dit initiatief van “Wani & Sabi” voor afstandsonderwijs ondersteunt de ontwikkeling van voor de leeftijd geschikte inhoud, die getoond kan worden via online sociale media en tv-kanalen. De bewezen kwalitatief hoogstaande inhoud in de Prey Skoro klassen is de basis voor het ontwerpen van videocontent ter ondersteuning van vroege stimulatie en leren voor kinderen van 3 jaar.

Naast het beschikbaar stellen van de films, wordt ook een onderzoek gedaan naar de effecten die de filmpjes hebben op de ontwikkeling van de doelgroep. Dit gebeurt via een groep ouders die verspreid is over de 10 districten van Suriname.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…