fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Edgar “Boegroe” Burgos ontvangt Diaspora oorkonde

Als waardering voor zijn muziek en diverse publieke optredens waarbij hij de Surinaamse cultuur in met name Nederland bekend en geliefd heeft gemaakt, heeft Edgar Burgos op 23 oktober de Diaspora oorkonde ontvangen van de stichting Satya Dharma uit Hoogvliet in Rotterdam.

Deze oorkonde is door Edwin Smid, burgervader van Hoogvliet en de heer Arnold van der Heijde, ceremoniële voorzitter Satya Dharma aan de bekende zanger uitgereikt. Het gaat in deze om de bijzondere binding tussen de verschillende bevolkingsgroepen waar Burgos met zijn muziek voor zorg draagt. Veel van zijn liederen zijn eveneens enorm bekend onder de blanke Nederlanders.

OOK INTERESSANT
Suriname verplicht om internationale vonnissen te respecteren

Burgos voelde zich zeer ontroerd en verrast met de oorkonde, temeer waar deze de diaspora betreft en zijn jarenlange inzet in de muziekindustrie divers is en velen heeft samengebracht.

Tenslotte gaf Ram Rambaratsingh, gewezen voorzitter van Satya Dharma, aan dat het een weloverwogen besluit is geweest deze oorkonde toe te reiken aan Burgos, die eveneens een aantal Hindoestaanse nummers heeft gezongen.