fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Eddy Pansa leidt bestuur NPS Sipaliwini

GFC NIEUWS- De afdeling Sipaliwini van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft op 7 december een nieuw afdelingsbestuur gekozen die wordt voortgetrokken door Eddy Pansa.

Michel Felisi, ex-minister van Regionale Ontwikkeling (RO), vertelde de aanwezigen waarom hij zijn oude partij, de BEP, heeft verlaten en gekozen heeft voor de NPS.

Volgens de NPS’er is de BEP langzaam veranderd in een kloon van de NDP. De conclusie was dat hij zijn oude politieke vereniging moest verlaten om aansluiting te zoeken bij de NPS. “Mi srefi waka go miti NPS, want mi lob, a systeem fu den en mi kon nanga ala buskondre nowtu na NPS”, zei Felisi.

De ex-bewindsman zei dat tijdens zijn ministerschap in 2005- 2010, er ontwikkeling is gebracht in het Saramaccaans gebied. Er zijn volgens hem 135 projecten, in samenspraak met de binnenlandbewoners, uitgevoerd.

OOK INTERESSANT
Nabestaanden doodgeschoten verdachten opstand Pikin Saron voelen zich machteloos, beleggen persconferentie

Jerrel Pawiroredjo, ondervoorzitter van NPS, liet middels voorbeelden zien hoe desastreus het leningenbeleid van de regering is. “Suma o pina? A no den bigi man, na unu dya”, zei de ondervoorzitter. “
Het leven is harder geworden voor de mensen in het binnenland. Pawiroredjo riep de mensen op om weer voor stabiliteit te kiezen.

“De NPS heeft bijzondere aandacht voor het binnenland, vooral op het gebied van transport en energie. Wij denken nu al na hoe ontwikkeling te brengen.”

Hij deed een beroep op de mensen om Pansa te ondersteunen. “De problemen van alledag kunnen alleen opgelost worden als NPS in het machtscentrum terugkomt.”