fbpx
Eczeem baby was zo ernstig dat zijn moeder hem niet kon knuffelen

GFC NIEUWS- Een verdrietige moeder was niet in staat om haar babyjongen te knuffelen, nadat hij eczeem ontwikkelde, zo extreem dat hij gewikkeld moest worden in verband.

Angelo Berry was enkele weken oud toen hij een ernstige vorm van huidconditie ontwikkelde die een jeukende, pijnlijke huid veroorzaakte en zijn heel gezicht en lichaam bedekte. Ook zijn haar viel uit.

Chiara Berry uit Warrington, Liverpool (Engeland) zegt dat haar zoon geen problemen had bij de geboorte, totdat ze na zes weken iets vreemd zag op zijn huid.

Bij een hoog percentage van patiënten met constitutioneel eczeem ontstaat de aandoening in het eerste levensjaar. Er verschijnt dan een rode, erg jeukende, vochtige uitslag van de huid, met blaasjes, papels, puistjes, kloofjes, schilfers en korstjes.

Uiteindelijk werd de baby in het ziekenhuis opgenomen voor onderzoek. Daar werd ontdekt dat hij leed ernstige vorm van atopisch eczeem, een vorm van eczeem die op elke leeftijd kan voorkomen.

Het maakt deel uit van het atopisch syndroom waartoe ook astma, rinitis en conjunctivitis worden gerekend. Constitutioneel eczeem is een immuunziekte.

Vanwege de aard van zijn conditie moest hij van de artsen en creme gebruiken die eigenlijk bestemd is voor volwassenen. Daarna moest hij gewikkeld worden met verband.

Na enige tijd herstelde de huid van de baby, maar hij moet regelmatig het ziekenhuis bezoeken. Gebleken is dat hij allergisch is tegen verse tomaten en sommige noten.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…