fbpx
Economische Zone belangrijk voor regulering ondernemerschap en industrieën

In het kader van de Wet Bedrijven en Beroepen, die onlangs in DNA is aangenomen, is de instelling van economische zones een belangrijk aspect binnen de ordening van economische activiteiten. Het instellen van Speciale Economische Zones (SEZ) voor bedrijven en beroepen is belangrijk voor de regulering alsook bevordering van het ondernemerschap en industrieën.

Bij de instelling van de SEZ wordt primair gekeken naar het doel waarvoor een desbetreffende zone bestemd is.

Om een brede draagvlak te krijgen voor deze instelling, is de commissie SEZ, die door het ministerie is ingesteld, gestart met enkele consultaties.

Eerder deze week is er een workshop gehouden voor de publieke sector, waarbij vertegenwoordigers van ministeries en andere autoriteiten zijn uitgenodigd om van gedachten te wisselen. Vertegenwoordigers uit de private sector zijn op 24 januari geconsulteerd.

Minister Ferdinand Welzijn benadrukte op de workshop dat het Ministerie hard werkt aan de verbetering en modernisering van het ondernemings- en investeringsklimaat.

Een instrument in dit kader is een concept opstellen voor een SEZ, waarin geconcentreerde investeringsactiviteiten worden ondernomen en diverse faciliteiten aan investeerders worden verstrekt teneinde het investeren aantrekkelijk te maken.

Voor een goede uitwerking en succesvolle uitvoering van Speciale Economische Zones is het volgens de bewindsman belangrijk, dat het beleid breed wordt gedragen door alle relevante actoren uit zowel de publieke- als private sector.

Vanuit de private sector zijn er reeds diverse initiatieven over SEZ zijn geïdentificeerd zoals het Paranam Industrial Centre, waarvan het concept nu in studie is en hopelijk binnenkort zal worden ondertekend.

Speciaal voor deze consultaties is de consultant Marcela Anzola aangetrokken om onder ander informatie te verstrekken over wat SEZ zijn, welke zone typen er bestaan, hoe het systeem kan worden geëvalueerd en gemonitord.

Er was ook gelegenheid tot het stellen van vragen, waardoor er een interactie was tussen de consultant en de stakeholders.(GFC)

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…