fbpx

Economisch leven vanaf maandag genormaliseerd

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi van Suriname heeft zojuist aangekondigd dat ingaande maandag tot normalisatie overgegaan wordt.

Dit omdat de economie niet langer stagnatie mag ondervinden. De regering heeft dit besluit in samenspraak met alle betrokken stakeholders genomen. Onder andere de scholen, winkels, benzinestations dienen maandag 20 februari de deuren normaal open te gooien.

Het staatshoofd onderkent dat het veiligheidsgevoel als gevolg van de erupties rondom de protestdemonstratie van 17 februari 2023 behoorlijk is aangetast. Er is daarom besloten de veiligheid op te voeren. De afgelopen dagen zijn er op verschillende wegen verhoogde patrouilles uitgevoerd. Dat zal worden voortgezet. Ook zal er streng opgetreden worden tegen ordeverstoorders.

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft de samenleving opgeroepen zich niet te laten uitlokken. Als het uit de hand loopt, gaat voornamelijk de jeugd eronder lijden. “Wij willen niemand kwijt. Het gaat om ons volk en willen niet dat deze zaken ons overkomen. Aw hat mi ef mi las wan pikin. Mi nanga president no wan las no wan sma uit a samenleving.” Op ouders doet hij een beroep om hun kinderen van gedachten van protesteren en plunderen te halen, want de politie gaat keihard optreden. “De president en ik willen dat de samenleving in vrede blijft leven.”

OOK INTERESSANT
Surinaamse ondernemers worden verder geruïneerd door zinloze demonstraties

Tot slot roept hij de totale samenleving op om de instructies van de overheid op te volgen en gehoorzaam te zijn.

Op dit moment is er een persconferentie gaande.