‘Eco-seksuelen’ mijden condooms om milieu te redden

GFC NIEUWSREDACTIE- ‘Eco-seksuelen’ die zich zorgen maken over de impact van condooms op het milieu, zouden naar verluidt ervoor kiezen om geen bescherming te gebruiken.

De aparte, van oorsprong Australische beweging lijkt in het leven te zijn geroepen omdat de meeste condooms zijn gemaakt van niet-biologisch afbreekbare materialen en chemicaliën bevatten.

Condooms van polyurethaan zijn niet biologisch afbreekbaar of recyclebaar, maar het is nog niet precies bekend hoe lang het duurt voordat latexcondooms worden afgebroken, schrijft LAD Bible.

Interessant is dat de beslissing om dit soort bescherming te vermijden correleert met een recente piek in seksueel overdraagbare aandoeningen in een regio van het land. Cijfers uit een recente studie laten een enorme stijging zien van soa’s, waaronder chlamydia en gonorroe.

Hoewel er andere afbreekbare condoomopties beschikbaar zijn, bieden ze geen bescherming tegen soa’s en zijn ze afkomstig van dieren, waardoor ze ongeschikt zijn voor veel ‘eco-seksuelen’.

Een sexuoloog zegt echter dat het aanbod aan anticonceptie dat zowel milieuvriendelijk is als effectief nu groeit. Deze omvatten condooms gemaakt van duurzaam materiaal.