fbpx
Echtgenote VHP-voorzitter Santokhi overhandigt steunpakketten

GFC NIEUWS- De verscherpte Covid-maatregelen hebben een grote impact op het sociaal- en economisch leven van onze burgers.

Deze verscherpte maatregelen om het coronavirus in te dammen, is ook hard aangekomen bij Huize Albertine. Vanwege de grote nood is er een verzoek ingediend bij de VHP voor hulp.

“Wij van de VHP proberen zoveel als mogelijk alle ingekomen verzoeken in behandeling te nemen, zo ook het verzoek van Huize Albertine. Namens de VHP zijn Christa Zuiverloon en Conny Oehlers, gestart met het project: ‘help de sociaal zwakkeren met een steunpakket”. In samenwerking met enkele bedrijven zijn de twee initiatiefnemers snel in actie gekomen om Huize Albertine te helpen.

Het was Mellisa Santokhi, de echtgenote van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi, ter ore gekomen dat Huize Albertine een verzoek gedaan had voor hulp. Zij besloot toen de donatie veel ruimer te maken en zelf ter plekke te zijn om zich van de situatie van onze seniorenburgers te vergewissen. Deze groep is extra hard getroffen door de Covid-19-situatie, ze zijn verstoken van bezoek van hun familie en kunnen ook niet naar de bank.

De goederen die gedoneerd zijn aan Huize Albertine: 50 kg aardappelen, 50 liter spijsolie, 50 blikken bruine bonen, 100 blikken sardines, 50 kg gele erwten, 1 baal pompoen, 1 baal kool, 20 kg vis, 1 baal sopropo, 1 baal zoete patat, 2 bundels kousenband, 1 doos kippenbout, 3 gallon chloor, 20 tray water, 1 gallon afwasmiddel, 2 tray Boss sappen en 5 gallon sap van Para Spring. Sinds het project is gestart zijn er meer dan 2000 pakketten gedoneerd.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…