fbpx
Echtgenote premier van Lesotho beschuldigd van moord op zijn ex-vrouw

GFC NIEUWS- De echtgenote van de premier van de Afrikaanse staat Lesotho, Maesaiah Thabane (42), wordt beschuldigd van de moord op haar voorganger in 2017.

Lipolelo Thabane werd in dat jaar doodgeschoten voor haar huis in de hoofdstad Maseru.
Dat gebeurde twee dagen voordat Thomas Thabane aantrad als premier.

Het slachtoffer was in 2012 van hem gescheiden. In het jaar van de moord waren de twee nog in een heftige scheidingsprocedure gewikkeld.

First lady Maesaiah werd dinsdag gepakt aan de grens met Zuid-Afrika na een vluchtpoging. Ze was sinds begin januari spoorloos en er was een arrestatiebevel tegen haar uitgevaardigd.

De moord werd eerst toegeschreven aan onbekende gewapende mannen, maar recent onderzoek van de politie heeft ernstige vragen doen rijzen. Begin januari werd daarom een arrestatiebevel uitgeschreven voor Maesaiah Thabane.

De vrouw wordt in voorhechtenis gehouden en kan niet op borg vrijkomen, omdat ze eerder al de benen genomen had.

Eerste minister Thomas Thabane zelf werd ook ondervraagd, maar niet verdacht. Hij liet eerder al optekenen dat hij zou aftreden. Hij verwees daarbij niet naar de moordzaak maar zei dat hij “op pensioen wilde gaan”.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.