fbpx

Echtgenoot die ‘vrouw in brand stak en haar doodde’ zei dat het ‘zijn recht was om haar te slaan’

GFC NIEUWS- Een man die wordt beschuldigd van moord op zijn vrouw door haar te overgieten met benzine en in brand te steken, zei in de rechtszaal dat het zijn recht was om haar te slaan, wanneer hij dat wilde.

Kulwinder Singh vermoorde naar verluid zijn 32-jarige vrouw, Parwinder Kaur, – die brandwonden over 90% van haar lichaam opliep – in hun woning in december 2013.

De broer van de vrouw zei in de rechtszaal dat hij Singh een jaar voor de moord op de vrouw had gestopt toen die zijn zus wilde slaan.

De ruzie ging ontstond toen de vrouw zei dat ze plan was om een deel van het geld dat ze verdiende op een eigen bankrekening te storten. De vrouw was van plan om hem te verlaten, daar ze vaker werd mishandeld door haar man.

Singh, 41, zou aan de broer gezegd hebben om zich niet te bemoeien met zijn zaak en dat hij het recht had om haar te slaan, zolang hij dat wilde.

BEKIJK OOK
Sluizen en pompgemalen centraal in Japanse ondersteuning tegen wateroverlast

De broer barstte in tranen uit in de rechtszaal in Sydney, Australië.

De vrouw stierf een dag na de aanval aan de gevolgen van de brandwonden. Ze had brandwonden vanaf haar nek naar beneden.

Buurtbewoners getuigden dat ze de vrouw zagen in een “volledige vuurbal”, terwijl ze naar buiten rende. Haar werd van dichtbij gevolgd door haar man die klappende bewegingen maakte.

Familieleden zeiden dat de vrouw in een gewelddadige relatie zat. Ze werd vaak geslagen en verbaal mishandeld, terwijl ze leefde onder extreme restrictieve omstandigheden.

De vrouw werkte zeven dagen per week bij een champignonkwekerij en kreeg slechts US$ 50 nadat haar salaris werd gestort op de rekening van haar man.

Singh ontkent de moord op zijn vrouw. Hij beweert dat “ze het zichzelf aandeed” in een kamer boven.

Hij beweert dat hij naar beneden rende en haar in vlammen zag.

De rechtszaak wordt voortgezet.