ECD pakt hamsteraars gascilinders aan

Op basis van klachten uit de samenleving, dat men tegenwoordig niet gemakkelijk aan een gascilinder kan komen, heeft de Economische Controle Dienst van het ministerie van Handel en Industrie vanaf 2 september 2016 acties uitgevoerd in Paramaribo.

Tot en met maandag 5 september 2016 waren 20 winkels gecontroleerd, waarvan 2 gesloten werden, omdat laatstgenoemden geweigerd hadden om gascilinders ten verkoop aan te bieden, terwijl ze die in voorraad hadden. Het gaat in deze om een winkel aan de Julianastraat en één aan de Coesewijnestraat.

De ECD heeft beslaggelegd om de partij gasflessen en zal het proces-verbaal opmaken en naar het parket sturen, die de hoogte van de boete zal bepalen. Hoewel de winkels intussen weer zijn opengesteld, is het aantal gascilinders nog onder beslaglegging.

Geen reden tot hamsteren

De Energie Bedrijven Suriname heeft inmiddels laten weten, dat er geen reden tot hamsteren van gascilinders is. Het bedrijf zegt dat zij er alles aandoet om enige schaarste aan gascilinders te voorkomen.

Zowel de EBS als HI doen een beroep op consumenten om alert te blijven en eventueel geconstateerde ongeregeldheden door te geven aan de afdeling Economische Controle Dienst van het ministerie van Handel en Industrie.(GFC)

Overige berichten