fbpx

ECD adviseert consument extra voorzichtigheid deze maand

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Handel Industrie & Toerisme (HI&T drukt de consument op het hart om extra alert te zijn tijdens de feestdagen. Er moet worden gelet op de verval datum, duur en voorwaarden van garanties en andere afspraken die vastgelegd dienen te worden.

ECD heeft ruim een jaar terug een applicatie ontwikkeld waarbij consumenten hun klachten voortaan digitaal kunnen melden. De applicatie, genaamd “Coza App” kan via Play Store of Apple Store worden gedownload. Na het openen van de app kan de consument zijn of haar contactgegevens en een korte omschrijving van de klacht in het applicatie-formulier invullen en verzenden naar de desbetreffende afdeling.

“De klachten die via de app binnenkomen worden door de afdeling op het ministerie in behandeling genomen en indien nodig wordt contact opgenomen met de desbetreffende zaak”, aldus Santoesha Lachman, PR van de afdeling consumentenzaken. De klachten variëren van prijsopdrijving tot producten die vervallen zijn en hygiëneproblemen.

OOK INTERESSANT
Zelensky wil met Xi Jinping praten

Behalve de eetzaken en supermarkten zal er ook aandacht worden besteed aan handelszaken. Garanties die niet voldoen aan de voorwaarden kunnen ook als klacht worden gemeld.

De afdeling consumentenzaken bestaat sinds 2013, terwijl “Coza App” ruim een jaar geleden is gelanceerd en inmiddels heel wat klachten heeft weten af te handelen. Er zijn nog steeds mensen die liever bellen of zelf langskomen voor een klacht.

Om persoonlijk hun misnoegen kenbaar te maken kan men in het gebouw van het ministerie van Handel Industrie en Toerisme, bij de afdeling consumentenzaken terecht. Voor telefonische meldingen kan gebeld worden met de nummers 1940 of 402080.(GFC)