fbpx
EBS start titelverdediging slagbal met winst

De NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft een goede start gemaakt bij haar titelverdediging – onderdeel slagbal – op het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS).

Het Staatsziekenfonds (SZF) was zondagmiddag in het Emile de La Fuente sportcomplex de eerste tegenstander. Bedrijven lagen in de eerste speelperiode niet ver uit elkaar. EBS leidde slechts met een verschil van tien punten (41-30). De slagbalkampioen ontdeed zich pas in de tweede speelperiode van SZF. Uiteindelijk zegevierde EBS met 77-57.

Het treffen tussen Staatsolie en Fernandes Group ontpopte zich tot de spannendste ontmoeting van de middag. Fernandes, die het afgelopen jaar het semikampioenschap wist te veroveren, had duidelijk veel moeite met het oliebedrijf. Bij rust leidde Fernandes met 41-39.

Na een taaie tweede speelperiode deelden de partijen broederlijk de punten; eindscore 78-78. Fernandes won uiteindelijk op basis van looppunten. In de voorronde wordt de winnaar op basis van dit systeem aangewezen. In de finale zal bij een gelijke stand wel een verlenging volgen. Er was duidelijk enige ontevredenheid bij de dames van Staatsolie, maar zij bleven sportief en acceepteerden de uitslag.

De overige halve finalisten zijn de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) en het Telecommunicatie bedrijf Suriname (Telesur). Het tweetal ontdeed zich respectievelijk van de Centrale Bank van Suriname en de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM).

SWM was duidelijk vele maten groter dan CBvS en verpletterde haar tegenstander met liefst 94-51. Bij rust was de score 52-27. Gezien het spel van SWM wordt zij nu reeds beschouwt als mogelijke kandidaat om EBS te kunnen onttronen. De grote aanhang van de waterleverancier genoot met volle teugen van de eerste zege. Vol enthousiasme werd bij binnenkomst van hun dames gezongen: “we zijn er bijna we zijn er bijna, maar toch niet helemaal.”

Het treffen tussen Telesur en SLM verliep heel spannend. De twee staatsbedrijven hielden elkaar gedurende de gehele wedstrijd goed in evenwicht. Bij rust leidde SLM nog met 36-34. De Luchtvaartmaatschappij zag de telecomprovider echter aan het langste eind trekken en met 77-74 zegevieren.

Meer nieuws

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…