fbpx
EBS past dienstverlening aan

GFC NIEUWS- In verband met de verscherpte lockdownmaatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het Covid-19 virus, neemt ook de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) de nodige voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de dienstverlening naar de samenleving toe.
Gaslevering

Allereerst drukt het bedrijf haar klanten op het hart dat de gaslevering normaal voortgang vindt. Aan de dochteronderneming Ogane is dispensatie verleend om de gasvoorziening te blijven garanderen. Er is derhalve geen reden tot hamsteren van gas. Het bedrijf wenst verder te benadrukken dat de gasprijzen niet zijn aangepast.

De lijst met de officiële gastarieven en de verkooppunten voor 20 lbs en 28 lbs gascilinders, zijn te vinden op de EBS website via www.nvebs.com http://www.nvebs.com. Ook de bestelling en levering van 100lbs. gascilinders vindt normaal voortgang, met inachtneming van de Covid-19-veiligheidsregels.

Betaling van de stroomrekening

Alle EBS incasso-/betaalkantoren en overige dienstverleners zijn gedurende de lockdown gesloten. EBS adviseert klanten om zoveel als mogelijk gebruik te maken de girale betaalmogelijkheden. Deze zijn:

a.Via Internet bankieren of mobile banking. De EBS rekeningnummers vindt u op www.nvebs.com onder de tab “betaalwijzen”.

of via

b.Online betalen door middel van Hakrinbank Online Payment (HOP) via EBS Myaccount.

Gedurende de lockdown voert de EBS een inningsbeleid uit waarbij incassokosten niet in rekening worden gebracht en de elektriciteitstoevoer naar klanten niet afgesloten wordt. Echter adviseert de EBS de klant de rekeningen zoveel als mogelijk te voldoen via de bovengenoemde betaalopties, en deze niet op te sparen, dit om opgestapeld verbruik te voorkomen.

Meteropname, openstaande rekeningen bekijken tijdens de lockdown

• Tijdens de lockdown zal er geen meteropname plaatsvinden. EBS raadt klanten aan om gebruik te maken van de verschillende digitale kanalen te weten; SMS, de EBS website, de EBS mobiele app of via het telefoonnummer 175 om de meterstand door te geven, openstaande rekeningen op te vragen, en om vragen of klachten door te geven via de klantenservice op het telefoonnummer 175 of via email [email protected]

Storingen

• De dienstverlening voor het doorgeven en afhandelen van elektriciteitsstoringen vindt normaal voortgang.

De EBS vraagt begrip voor deze tijdelijke situatie en vraagt nogmaals dringend hierbij de medewerking om in deze uitdagende tijd zoveel als mogelijk gebruik te maken van de zelfservicekanalen en de digitale betaalopties, en de orde, veiligheid en gezondheidsmaatregelen vanuit de gezondheidsautoriteiten stipt op te volgen.

Voor meer informatie of vragen kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 7 uur ‘s morgens en 7 uur ’s avonds bellen naar de klantenservice op het nummer 175 en na 7 uur s ‘avonds slechts voor het doorgeven van storingen en andere technisch gerelateerde zaken, of bezoek de EBS website op www.nvebs.com of onze facebookpagina op facebook/nvenergiebedrijvensuriname.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…