fbpx

EBS en RGD tekenen dienstverleningsovereenkomst

De directeuren van de Energiebedrijven Suriname (EBS) en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) hebben dinsdag een dienstverleningsovereenkomst getekend. Dit betekent dat vanaf dinsdag gepensioneerden, personeel en rechthebbenden van de EBS gebruik kunnen maken van de diensten van de RGD.

Deze samenwerkingsovereenkomst is voor beide partijen voordelig. De RGD kan zijn diensten verruimen, terwijl de EBS door deze overeenkomst kosten kan besparen op medische kosten.

Voor de ondertekening zei de algemeen directeur van de EBS, Rabindre Parmessar, dat deze dienstverlening de medewerkers, belanghebbenden en gepensioneerden van de EBS goed uit komt. De RGD is landelijk gevestigd, terwijl dat niet het geval is bij de EBS-poliklinieken.

Naast de dienstverlening in de poliklinieken mag er ook gebruikt worden gemaakt van de RGD-apotheken. “Persoonlijk ben ik heel blij dat wij dit hebben kunnen bereiken. Ik denk dat het voor de gepensioneerden, medewerkers en hun gezin fantastisch van te pas komt.” De RGD zal in een aantal districten de volledige medische zorg aan EBS’ers bieden.

BEKIJK OOK
Afdeling Trafficking in Persons KPS te bereiken via WhatsApp

Marcel Eijndhoven, technisch directeur noemde de overeenkomst een belangrijke stap. Hij hoopt dat door deze samenwerking de EBS-medewerkers een beter gevoel krijgen wanneer zij medische zorg nodig hebben. “Wij mogen dit een stap van verbetering voor de totale gezondheidszorg noemen.”

Edwin Noordzee, RGD-directeur noemde de overeenkomst een “bijzonder moment”. Hij gaf aan dat het streven van de regering is om de samenwerking tussen overheidsorganen te stroomlijnen. “Deze samenwerking is echt gezondheid gerelateerd en legt de basis om te allen tijde gebruik te maken van de diensten van de RGD. Wij gaan samenwerken om de gemeenschap samen te dienen’, zei de RGD directeur.

Parmessar zei dat de diensten van de RGD niet gratis zijn. Er is na overleg een redelijk tarief afgesproken waarbij beide partijen content mee zijn. “Het is een win-win relatie’, aldus de EBS-directeur die hoopt dat deze samenwerking in de toekomst tot volledige wasdom komt.(GFC)