fbpx
EBS: constructieprocedure aanleg masten voldoet aan standaarden

De transformatormast die woensdagmiddag rond 15:00 uur terechtkwam op een voorbijrijdend voertuig aan de Nieuw Weergevondenweg is dezelfde middag volledig hersteld door technici van de Energiebedrijven Suriname (EBS).

Ook de aangrenzende masten die schuin stonden als gevolg van de trekkracht van de gevallen mast zijn recht gezet en het geheel netwerk is gecontroleerd en waar nodig gefatsoeneerd. De elektriciteitsvoorziening naar de omgeving is dezelfde dag genormaliseerd.

Voor de transformatormast is er een extra ondersteuning geplaatst aangezien de grond nogal onstabiel is rondom deze mast.

De mast kwam na een hevige regenbui en flinke windstoten te vallen en heeft flinke schade toegebracht aan het voertuig van iemand die voorbijreed. Met de benadeelde heeft de EBS al afspraken gemaakt voor de schadecompensatie van dit incident.

Donderdagochtend is de leiding van het bedrijf wederom ter plekke geweest om met de nettenbouwers van de EBS de nacontrole te doen.

De EBS geeft nogmaals de verzekering aan de gemeenschap dat de constructie procedure voor de aanleg van masten voldoet aan de standaarden. Toch doet zij op de gemeenschap een beroep om bij het waarnemen van ongeregeldheden deze door te geven aan de EBS via de hulplijn 175, zodat het bedrijf op tijd en adequaat kan reageren.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…