fbpx

EBS betreurt overlijden lijnwerker

Zaterdag kwam een lijnwerkers van de Energiebedrijven Suriname (EBS) gedurende herstelwerkzaamheden bij een storing in het district Para te overlijden.

In de middaguren kreeg de storingsdienst een melding van een storing in de omgeving Meursweg. Volgens procedure zijn bij aankomst eerst de controlewerkzaamheden uitgevoerd, waarna de nodige veiligheidsmaatregelen zijn getroffen voor het starten van het herstel van de storing.

Bij het afronden van de herstelwerkzaamheden merkte de aanwezige lijnploeg dat hun collega van het ene op het andere moment niet meer aanspreekbaar was. Ter plaatse is er EHBO toegepast, in afwachting op hulp uit Paramaribo. Bij aankomst van de arts werd de dood vastgesteld.

BEKIJK OOK
Brandstoflevering in gevaar, schuld overheid ruim US$ 70 miljoen

Een team van de EBS is vanochtend ter plekke geweest voor een reconstructie. Vooralsnog heeft het intern onderzoek, ook ter plaatse, uitgewezen dat alle controle- en veiligheidsvoorschriften in acht zijn genomen.

Vanuit de autoriteiten is het lijk in beslag genomen voor obductie. Het resultaat van het obductierapport wordt afgewacht.

De EBS betreurt dit voorval en wenst de nabestaanden en de EBS-familie veel sterkte toe.