fbpx

EBS betaalt ruim 4 miljoen Euro teveel aan Superior Contracting NV

De Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft ruim 4 miljoen Euro teveel betaald aan Superior Contracting NV voor het leveren van goederen. Indien deze goederen rechtstreeks wasren ingekocht bij Necarex BV, dan had de EBS nog geen 240.000 Euro hoeven te betalen.

Tot deze bevindingen is de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD) gekomen, na een onderzoek naar vermeende malversaties bij het energiebedrijf.

De opdracht voor dit onderzoek kwam van waarnemend procureur-generaal Roy Badjnath Panday, op basis van documenten die het voormalig DNA-lid Arthur Tjin-A-Tsoi in dit kader aan hem had verstrekt. In het wordt gesproken over een fout van 402.832 Euro in de concept jaarrekening van 2014.

Het betreft leveringen van Superior Contracting NN over de perioden 30 december 2014 en 10 februari 2015. Superior Contracting NV is als intermediair aangetrokken inzake de aankoop van goederen bij Necarex BV.

Uit het onderzoek blijkt dat er sprake is van ‘scheefinkopen’, een onevenwichtigheid de aankoop van goederen. EBS-directeur Willy Duiker heeft de CLAD bij confrontatie met de onevenwichtige en overvloedige aankopen echter meegedeeld, dat het om ‘direct charge’ goederen gaat en geen magazijngoederen voor aansluitingen, bestemd voor particulieren en bedrijven.

Volgens de CLAD is de overeenkomst met Superior Contracting niet in het voordeel van de EBS. Een aantal kosten zijn dubbel in rekening gebracht, terwijl er ook een winstopslag van meer dan 100% is berekend, wat door de CLAD als zeer ongebruikelijk wordt bestempeld.

Naar meer berichten...