EBGS sluit workshop ‘Schrijven voor een kerkblad’ af met presentatie

Het Provinciaal Bestuur van de Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS) heeft met het oog op een betere communicatie met haar leden en met de gemeenschap de workshop ‘Schrijven voor een Kerkblad’ georganiseerd voor gemeenteleden van de regio’s Paramaribo Noord-West en Paramaribo Zuid-West.

De workshop startte in februari en gedurende 4 weken zijn er verschillende onderdelen behandeld waaronder: interviewtechnieken, het schrijven van een informatief- en sfeerverhaal, het schrijven van gedichten en het beoordelen van foto’s.

Daarnaast hebben de cursisten geleerd hoe een informatieblad, of gemeenteblad, samen te stellen en hoe de redactie en vormgeving van het blad te bepalen.

Tijdens de slotpresentatie zullen de cursisten een regionaal blad aanbieden. In dat blad zijn opgenomen zelfgeschreven artikelen en gedichten en zoveel mogelijk zelfgemaakte foto’s. Verder zal er een slide show zijn van de diverse gemeenten die hebben meegedaan aan de workshop. Op deze avond vindt ook de certificaatuitreiking plaats.

Het uiteindelijk doel van deze workshop is schrijvers te trainen voor het schrijven van artikelen voor de Kerkbode, het blad van het Provinciaal Bestuur, en voor de Website en Facebook pagina van de EBGS.

Overige berichten