fbpx
EBGS sluit workshop ‘Schrijven voor een kerkblad’ af met presentatie

Het Provinciaal Bestuur van de Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS) heeft met het oog op een betere communicatie met haar leden en met de gemeenschap de workshop ‘Schrijven voor een Kerkblad’ georganiseerd voor gemeenteleden van de regio’s Paramaribo Noord-West en Paramaribo Zuid-West.

De workshop startte in februari en gedurende 4 weken zijn er verschillende onderdelen behandeld waaronder: interviewtechnieken, het schrijven van een informatief- en sfeerverhaal, het schrijven van gedichten en het beoordelen van foto’s.

Daarnaast hebben de cursisten geleerd hoe een informatieblad, of gemeenteblad, samen te stellen en hoe de redactie en vormgeving van het blad te bepalen.

Tijdens de slotpresentatie zullen de cursisten een regionaal blad aanbieden. In dat blad zijn opgenomen zelfgeschreven artikelen en gedichten en zoveel mogelijk zelfgemaakte foto’s. Verder zal er een slide show zijn van de diverse gemeenten die hebben meegedaan aan de workshop. Op deze avond vindt ook de certificaatuitreiking plaats.

Het uiteindelijk doel van deze workshop is schrijvers te trainen voor het schrijven van artikelen voor de Kerkbode, het blad van het Provinciaal Bestuur, en voor de Website en Facebook pagina van de EBGS.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.