E-sigaretten misschien verantwoordelijk voor epileptische aanvallen

Redactie GFC Nieuws — Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen onderzoeken of elektronische sigaretten epileptische aanvallen kunnen veroorzaken bij mensen die de nicotineverdampers gebruiken.

De Food and Drug Administration (FDA) zei woensdag dat het 35 meldingen had bekeken van aanvallen bij gebruikers van e-sigaretten, met name jonge mensen.

De voedsel- en medicijnenwaakhond benadrukte dat het nog niet duidelijk is of ‘vapen’ verantwoordelijk is voor de aanvallen, maar maken zich er wel bezorgd over.

Nicotinevergiftiging kan epileptische toevallen, convulsies, braken en hersenletsel veroorzaken. De FDA waarschuwde eerder voor mogelijk dodelijke nicotinevergiftiging bij zuigelingen en kinderen die per ongeluk nicotineoplossingen slikken.

De meeste e-sigaretten verwarmen een gearomatiseerde nicotine-oplossing tot een damp die geïnhaleerd kan worden. Er zijn nauwelijks standaarden, bijvoorbeeld hoeveel nicotine ze mogen leveren. Bovendien kunnen veel navulbare e-sigaretten worden gebruikt met nicotineformules van verschillende sterkte.