e-Government platform vergroot privacybescherming burgerdata

De regering bouwt binnen het e-Government platform extra veiligheidskleppen in om de privacy van burgerinformatie te garanderen, geeft Gardelito Hew A Kee, coördinator e-government, aan.

Het e-Government platform zal de processen van de overheid verder integreren en digitaliseren met als uiteindelijk doel de dienstverlening te verbeteren.

“Een belangrijk zij-effect van deze digitalisatie is dat onder andere de burgergegevens, die nu veelal bij derden buiten Suriname beheerd worden, eindelijk in Surinaams beheer terugkomen. Ik ben blij dat we deze ongebruikelijke situatie kunnen opheffen.”

Het bedrijf Vlatacom is door de overheid aangetrokken om het project van de elektronische ID-Kaarten te leveren.

“Tendentieuze berichtgeving” noemt Hew A Kee de berichtjes die suggereren dat dit bedrijf de data voor eigen gebruik wil aanwenden. “Kennelijk heeft men er belang bij om het bedrijf te willen bekladden. Als men zich zou verdiepen in de scope van de door Suriname gegeven opdracht en de aangeboden technologie zou men zien dat we eindelijk naar een situatie gaan waarbij derden juist geen toegang meer hebben tot onze data.”

Hew A Kee geeft aan dat het project volgens planning verloopt en zegt dat het platform de komende maand wordt opgeleverd.

Overige berichten