fbpx

Dyson’s luchtzuiverende hoofdtelefoon kost $ 949

GFC NIEUWSREDACTIE- Eerder dit jaar onthulde Dyson zijn eerste audioproduct, een hoofdtelefoon die beloofde niet alleen ruis te blokkeren, maar ook ongewenste deeltjes in de lucht, dankzij een ingebouwd filtratiesysteem en masker.

Vandaag onthulde het bedrijf meer details over de Dyson Zone, inclusief wanneer je een paar kunt kopen en hoeveel het je kost om een frisse neus te hebben, waar je ook rondloopt.

De Dyson Zone-hoofdtelefoon valt ook in die categorie, met een onorthodox ontwerp dat de kleinste 10.000 RPM elektromotoren integreert die het bedrijf ooit in elke oorschelp heeft ontwikkeld, waardoor de luchtreiniger aan de voorkant lucht kan trekken door dubbellaagse filters om deeltjes zoals pollen, bacteriën en stof te verwijderen, plus gassen zoals stikstofdioxide, zwaveldioxide, en ozon.

BEKIJK OOK
CEO heeft biologische leeftijd met minstens 5 jaar verminderd door medisch programma van ruim $ 2 miljoen

Zoals Dyson echter eerder heeft opgemerkt, creëren de hoofdtelefoons geen perfecte afdichting en zijn ze geen oplossing voor het minimaliseren van het risico op blootstelling aan Covid-19.

De schone lucht wordt vervolgens naar de mond en neus van de drager geleid via een magnetisch bevestigd masker dat ook is ontworpen om wind te blokkeren.

Het is een persoonlijk luchtfiltratiesysteem dat is ontworpen voor situaties waarin een staande luchtfilterventilator nutteloos is, zoals een dagelijks woon-werkverkeer door een auto-verstopte stad.

Volgens Dyson moeten die filters ongeveer elke 12 maanden worden vervangen, met een bijbehorende app die herinneringen geeft wanneer een swap-out nodig is.

Foto: Dyson