fbpx

Duurzaam sociaal vangnet in aanmaak

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft een traject ingezet om te komen tot een duurzaam sociaal vangnet. Hiervoor vindt er een screening plaats van de database van hulpbehoevenden.
Deze mededeling heeft Uraiqit Ramsaran, de minister van Sozavo gedaan tijdens een persconferentie in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk.
De bewindsman zegt verder dat de screening huis-aan-huis plaatsvindt en wel conform de COVID-19 maatregelen. “Aan de hand daarvan zullen wij een bepaling doen, waarbij wij nagaan of het aangegeven aantal in het bestand van Sozavo daadwerkelijk het aantal is. Er zal dus een matching plaatsvinden”, aldus minister Ramsaran.
“In de huidige economische crisis en vanwege de Covid-19-pandemie hebben zwakke huishoudens het extra zwaar”, zegt de minister. “Als we kijken naar de normale huishoudens die het een en ander te werk stellen om aan hun brood te komen, dat die het ook zwaar hebben, laat staan de zwakke huishoudens.”
In aanloop naar de instelling van een duurzaam sociaal vangnet, heeft het ministerie ervoor gezorgd dat hulpbehoevende groepen in de samenleving zo snel mogelijk worden geholpen. Zo is er een project waarin voedselpakketten worden verstrekt aan zwakke huishoudens, maar ook zijn de bedragen voor sociale bijstand verhoogd.
Deze verhogingen, zoals door de minister van Financiën en Planning bekendgemaakt, zijn door de minister van Sozavo doorgegeven. Zo is de Algemene Oudedagsvoorziening verhoogd van SRD 500 naar SRD 750, bedraagt Kinderbijslag voortaan SRD 75 in plaats van SRD 50 en krijgen mensen met een beperking in plaats van SRD 325 voortaan SRD 500. Aan de zwakke huishoudens wordt niet meer een bedrag tussen de SRD 33 en SRD 41.50 uitgekeerd. Deze is verhoogd naar SRD 500. De verhogingen gaan in november in.

BEKIJK OOK
Jeugd Tibiti voelt zich in de steek gelaten, 1 voor 12 doneert schooltassen