fbpx

Duurzaam memoriam bij 100 jaar Politiebond

GFC NIEUWS- De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft in verband met haar 100ste jaardag een monument onthuld.

Het monument is ter herdenking van politieambtenaren die zijn overleden en of tijdens de dienst het leven hebben gelaten.

De onthulling heeft plaatsgevonden op de jaardag van de SPB zondag op de politieacademie aan de Commewijnestraat.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft dit heugelijk moment ook bijgewoond. Hij bedankte de initiatiefnemers die degenen die tijdens de uitvoering van hun gegeven opdracht ons zijn voorgegaan, duurzaam te memoreren door middel van dit monument.

De bewindsman haalde aan dat hij bij zijn aantreden op basis van zijn eigen referentie kader, een plan van aanpak heeft opgesteld. Het betrof een plan waarbij er op kort, middellang en lang termijn doelen waren gesteld.

Het plan omvatte onder andere de realisatie van betere waardering, herstel van rechtspositie, betere communicatie, het gehoord kunnen worden.

BEKIJK OOK
Caribbean Games officieel van start

De minister feliciteerde de Surinaamse Politie Bond namens de president en de volledige regering van de Republiek.

“U heeft bewezen dat u gedreven door uw assertiviteit, pro activiteit, innovatief denken de visie van het KPS samen met het ministerie en de korpsleiding naar grotere hoogten kan tillen. Wij kunnen zodoende op de meest duurzame wijze invulling geven aan de aan ons gegeven opdracht; het bewerkstelligen en blijven handhaven van de openbare orde, rust en veiligheid.”

Minister Getrouw zei tot slot dat hij ervan overtuigd is dat de nabestaanden, de politieambtenaren en vrienden van de gevallenen, elkaar blijvend tot steun zullen zijn en dat dit monument een bijdrage zal leveren aan de verwerking van het verlies.