fbpx
Facebook Pagelike Widget

Duurzaam memoriam bij 100 jaar Politiebond

GFC NIEUWS- De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft in verband met haar 100ste jaardag een monument onthuld.

Het monument is ter herdenking van politieambtenaren die zijn overleden en of tijdens de dienst het leven hebben gelaten.

De onthulling heeft plaatsgevonden op de jaardag van de SPB zondag op de politieacademie aan de Commewijnestraat.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft dit heugelijk moment ook bijgewoond. Hij bedankte de initiatiefnemers die degenen die tijdens de uitvoering van hun gegeven opdracht ons zijn voorgegaan, duurzaam te memoreren door middel van dit monument.

De bewindsman haalde aan dat hij bij zijn aantreden op basis van zijn eigen referentie kader, een plan van aanpak heeft opgesteld. Het betrof een plan waarbij er op kort, middellang en lang termijn doelen waren gesteld.

Het plan omvatte onder andere de realisatie van betere waardering, herstel van rechtspositie, betere communicatie, het gehoord kunnen worden.

De minister feliciteerde de Surinaamse Politie Bond namens de president en de volledige regering van de Republiek.

“U heeft bewezen dat u gedreven door uw assertiviteit, pro activiteit, innovatief denken de visie van het KPS samen met het ministerie en de korpsleiding naar grotere hoogten kan tillen. Wij kunnen zodoende op de meest duurzame wijze invulling geven aan de aan ons gegeven opdracht; het bewerkstelligen en blijven handhaven van de openbare orde, rust en veiligheid.”

Minister Getrouw zei tot slot dat hij ervan overtuigd is dat de nabestaanden, de politieambtenaren en vrienden van de gevallenen, elkaar blijvend tot steun zullen zijn en dat dit monument een bijdrage zal leveren aan de verwerking van het verlies.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…