fbpx

Duurzaam innoveren in Nickerie: hoe effectief anticiperen op de olie- gasontwikkelingen in Suriname en Guyana

INGEZONDEN– De eens zo bloeiende en welvarende Nickerie heeft momenteel zwaar te kampen met grote werkloosheid, sterke economische terugval, onvoldoende industriële productieactiviteiten, weinig perspectieven voor jongeren, toenemende armoede en hieraan gerelateerde toenemende criminaliteit.

Dit is allemaal te wijten aan gebrek aan integriteit, kennis, vaardigheden en visie van het VHP-bestuur van Nickerie, waar veel Nickerianen al die jaren hun hoop op hadden en hebben gevestigd.

Hierdoor is de focus in Nickerie alleen op de rijstproductie gevestigd, hetgeen weinig perspectieven biedt om economisch te groeien.

Nickerianen kunnen weer de rijkste Surinamers worden met voldoende werkgelegenheid en meer welvaart indien ze nu vooral ook op de olie- en gasindustrie in zowel in Suriname en Guyana gaan focussen omdat deze markt in de komende 50 jaar vanwege de grote offshore olievoorraden in deze beide landen sterk gaat groeien.

Dit kan snel worden gerealiseerd indien Nickerianen zich zo spoedig mogelijk massaal gaan focussen op persoonlijke, organisatorische en sociale innovatie, met de nadruk op duurzaamheid, human capital development, slimmer werken, creativiteitsontwikkeling, good governance, efficiënt management, netwerken met ook Guyanese bedrijven, versnelde scholing van jongeren in het Engels op Associate, BSc en MSc level op het gebied van management, leadership, innovation, finance, engineering, design en olie en gas.

Het wordt tijd dat Nickerianen nu eindelijk wakker worden en niet meer gaan wachten op de partij die ze 50 jaar lang heeft belazerd.

BEKIJK OOK
Vrouw brengt partner om het leven en vlucht het bos in

Zij moeten nu onmiddellijk anticiperen op de olie- en gasindustrie in Suriname en Guyana en op de brug die gaat komen over de Corantijnrivier.

De olie- gasindustrie in Nickerie en Guyana gaat veel professionele toeleveranciers en dienstverleners nodig hebben, zoals bijvoorbeeld innovatieve transportbedrijven, constructiebedrijven, hotels, IT-bedrijven, telecommunicatiebedrijven, alsook programmeurs, lassers, monteurs, chauffeurs en laboranten.

Om in deze sector ook in Guyana succesvol ingezet te kunnen worden, moeten Nickerianen zich nu snel beginnen te focussen op innovatief ondernemerschap, upgrading van hun kennis en skills op Associate/BSc/MSc level, vloeiend Engels kunnen spreken en schrijven, een global minset ontwikkelen, emotionele intelligentie ontwikkelen, slimmer werken, effectief kunnen communiceren, networking skills ontwikkelen, innovatief zijn en tools en technieken beheersen waarmee voortdurend creatieve en slimme ideeën worden ontwikkeld.

Juist hierover gaat de ABOP-voorlichtingsbijeenkomst “Duurzaam innoveren in Nickerie; hoe effectief anticiperen op de olie- en gasontwikkelingen in Suriname en Guyana” op zaterdag 2 oktober a.s. in Nieuw-Nickerie.

Keynote speaker is Prof.dr.ir. Hubert Rampersad.

Deze gratis training is gebaseerd op zijn nieuwste Amerikaanse boek “Eco-Design Thinking for Personal, Corporate and Social Innovation” dat wereldwijd wordt gepubliceerd.

Hubert Rampersad