fbpx
Duurzaam herstel economie na Covid-19 besproken in ParlAmericas-verband

GFC NIEUWS- Parlementsvoorzitter Jennifer Simons heeft recent deelgenomen aan de online meeting van ParlAmericas.

Voor deze meeting zijn 47 parlementariërs en parlementaire medewerkers uit dertien landen in Amerika en het Caribisch gebied virtueel bijeengekomen.

Het doel van deze bijeenkomst is geweest om met experts wetgevende en openbare beleidsreacties te bespreken voor een duurzaam economisch herstel na de Covid-19-pandemie. Verder is er gesproken over de gendergerelateerde effecten van de pandemie en het promoten van de verwezenlijking van de Parlamericas Agenda 2030.

De presentaties belichten de huidige en te verwachten economische effecten van Covid-19 in de regio, vooral de verschillende effecten op vrouwen. Bovendien merkten de panelleden op dat herstelstrategieën kunnen worden geïmplementeerd door regeringen die ecologisch duurzaam en vrouwvriendelijk zijn.

De bijeenkomst werd geopend met opmerkingen van de parlementariër uit Ecuador, Elizabeth Cabezas, voorzitter van ParlAmericas, die zei: “Hoewel deze pandemie een tragedie is, kunnen we ervoor kiezen om het als zodanig te onthouden, of we kunnen die zien als een geweldige kans die ons in staat stelt om na te denken over de toekomst. We kunnen wetgeving maken om deze structuren te verbeteren die ons momenteel zo kwetsbaar maken, omdat de wereld na deze Covid-19-pandemie niet meer hetzelfde zal zijn.”

Alincia Williams-Grant, president van de Senaat (Antigua en Barbuda), leidde de online sessie en benadrukte: “Deze pandemie heeft de bestaande sociale kwetsbaarheden en ongelijkheden verergerd en treft daarom veel vrouwen. Om doeltreffend te werken, moeten vrouwen vooroplopen bij de besluitvorming en klimaatoverwegingen, zoals veerkracht tegen rampen om een ​​veilige toekomst voor kwetsbare gemeenschappen te waarborgen.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…