fbpx

Durotanks voor bewoners Sipaliwini

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft een aantal kampen op weg naar Atjoni verzien van durotanks.

In totaal heeft de partij 47 durotanks geschonken aan de bewoners van dat gebied. Ook is er een platform gebouwd in elk kamp waarop zo een durotank komt te staan.

De bewoners ontbeerden schoon drinkwater. De meeste mensen uit de kampen waren afhankelijk van drinkwater gedistribueerd door de afdeling watervoorziening van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), die ze moesten opvangen in emmers of vaten.

Ze hebben hun misnoegen geuit bij de NDP en de partij heeft voor een tussentijdse oplossing gezorgd. De bedoeling is om te werken naar een duurzame oplossing.

BEKIJK OOK
35-jarige man aangehouden voor doodsteken Braziliaan te Papatam

De trekker van dit project is Assembleelid Silvana Afonsoewa. Ze geeft aan dat de mensen heel oplucht hebben gereageerd op het gebaar van de regeringspartij.

“Wij hebben 70% van de kampen al voorzien. Begin november moeten wij alle kampen langs de weg naar Atjoni hebben voorzien van durotanks,” gaf ze aan.

De partij wil in totaal 100 durotancks distribueren naar het gebied. Het opslaan van het water zal dan gemakkelijker geschieden.

De dienst watervoorziening zal op regelmatige basis de durotanks vullen met schoon drinkwater.