fbpx
Duizenden onschuldige coronadoden door stommiteitsadviezen

GFC  NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE– Duizenden onschuldigen personen zijn overleden door covid-19, mede door de totaal verkeerde stommiteitsadviezen die zijn gegeven door de WHO. Dat zeggen althans steeds meer internationale gezondheidsdeskundigen.

Experts wijzen autoriteiten in verschillende landen er nu op, niet altijd ervan uit te gaan dat de instructies van de WHO kloppen. Het kan volgens hen nodeloos veel mensenlevens kosten. Een Amerikaanse professor die gespecialiseerd is in virusbesmettingen zegt aan de media dat de WHO informatie geeft aan de wereldgemeenschap die soms gedestilleerd is uit onderzoek tussen 1930 en 1950.

Ze verwijten de organisatie ervan, hemeltergend traag te zijn met het propageren van de nieuwste inzichten over besmettingen met het coronavirus. Zo heeft de WHO aan het begin van de coronapandemie maandenlang actief geadviseerd om GEEN mondkapjes te gebruiken.

Ook het Nederlandse RIVM verkondigde mede op basis van de foute instructies van de WHO langdurig dat het gebruik van mondkapjes helemaal niet nodig was. Het zou juist zorgen voor meer besmettingen.  Een compleet dwalingsadvies dat lange tijd ook werd overgenomen door Suriname. Deskundigen zijn van mening dat het direct adviseren van mondkapjes vele tienduizenden besmettingen in de wereld had kunnen voorkomen.

Er zijn onnodig veel mensen dood gegaan door verkeerde adviezen, is het harde oordeel.

De WHO blunderde vaker! In het begin van de coronapandemie werd gesteld dat besmettingen met het coronavirus van mens op mens niet mogelijk was. Intussen zijn er wereldwijd al meer dan 13 miljoen mensen besmet geraakt met het virus, waarvan al meer dan 580.000 zijn overleden.

Nabestaanden van overleden covid patiënten opperen nu om deze gezondheidsautoriteiten gedeeltelijk verantwoordelijk te stellen.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…