fbpx
Facebook Pagelike Widget

Duizenden moslims protesteren in Bangladesh tegen Franse cartoons

GFC NIEUWS- Ongeveer 10.000 mensen in Bangladesh hebben zich verzameld in de hoofdstad Dhaka om te protesteren tegen de president van Frankrijk, Emmanuel Macron.

Demonstranten van de conservatieve Islami Andolon Bangladesh-groep, die de invoering van islamitische wetgeving in het land met een moslimmeerderheid ondersteunt, droegen spandoeken en borden met de tekst: “Alle moslims van de wereld, verenigt u” en “Boycot Frankrijk”, meldt ABC USA.

Het was het grootste protest tot nu toe tegen de Franse cartoons en voor moslims beperkende maatregelen die het staatshoofd heeft voorgesteld.

Sommigen droegen portretten van Macron met een “X” op zijn gezicht. Een demonstrant droeg een uitgesneden afbeelding van de Franse president met schoenen om zijn nek als teken van belediging.

De kwestie is de afgelopen dagen veel in het nieuws na de gruwelijke onthoofding in de buurt van Parijs van een leraar Frans die karikaturen van de profeet Mohammed in de klas liet zien. Een18-jarige Tsjetsjeense vluchteling die de aanval uitvoerde, werd later door de politie doodgeschoten.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…