fbpx

Duizenden moslims protesteren in Bangladesh tegen Franse cartoons

GFC NIEUWS- Ongeveer 10.000 mensen in Bangladesh hebben zich verzameld in de hoofdstad Dhaka om te protesteren tegen de president van Frankrijk, Emmanuel Macron.

Demonstranten van de conservatieve Islami Andolon Bangladesh-groep, die de invoering van islamitische wetgeving in het land met een moslimmeerderheid ondersteunt, droegen spandoeken en borden met de tekst: “Alle moslims van de wereld, verenigt u” en “Boycot Frankrijk”, meldt ABC USA.

Het was het grootste protest tot nu toe tegen de Franse cartoons en voor moslims beperkende maatregelen die het staatshoofd heeft voorgesteld.

BEKIJK OOK
Kwakoegron wil meer betrokkenheid van dc Brokopondo

Sommigen droegen portretten van Macron met een “X” op zijn gezicht. Een demonstrant droeg een uitgesneden afbeelding van de Franse president met schoenen om zijn nek als teken van belediging.

De kwestie is de afgelopen dagen veel in het nieuws na de gruwelijke onthoofding in de buurt van Parijs van een leraar Frans die karikaturen van de profeet Mohammed in de klas liet zien. Een18-jarige Tsjetsjeense vluchteling die de aanval uitvoerde, werd later door de politie doodgeschoten.