fbpx
Duizenden geschokt om ontstaansgeschiedenis cornflakes

GFC NIEUWS- Duizenden Internetgebruikers werden deze week enorm nieuwsgierig naar de ontstaansgeschiedenis van Kellogg’s cornflakes dankzij een post die viraal ging op Facebook en Twitter.

De post moedigde personen aan om Google te vragen waarom cornflakes werden ontworpen, toevoegend: “Jullie zullen me later bedanken.”

Vele mensen begonnen hierna vragen te stellen over de creatie van de zo geliefde cornflakes om tot de ontdekking te komen dat de arts en anti-seks campagnevoerder John Kellogg geloofde dat het consumeren van een blended dieet (sondevoeding) seksuele verlangens reduceert.

Sommige mensen denken dat omdat cornflakes fijngehakte voeding is, het is ontworpen om te voorkomen dat mensen hun seksuele gevoelens stimuleren en of ervaren.

Dit ongewoon verhaal is ook opgenomen in een nieuw boek van Kate Devlin “Turned On: Science Sex and Robots”, waarin wordt beweerd dat cornflakes zijn ontworpen als een “anti-masturbatie ochtendmaaltijd”.

Na deze bizarre theorieën over cornflakes heeft Snopes.com besloten om op onderzoek uit te gaan.

Zij beweren dat de anti-masturbatie claims vals zijn, omdat Kellogg het product nooit specifiek op die manier heeft geadverteerd.

In een post op hun website legt Snopes.com uit: “De creatie van cornflakes was onderdeel van J.H. Kellogg’s campagne voor een eenvoudige sondevoeding.”

“Zonder om te verwijzen naar cornflakes adviseerde Kellogg elders sondevoeding als een van de vele methoden om masturbatie te ontmoedigen.”

“Volgens bewijzen die beschikbaar zijn, werden cornflakes in eerste instantie ontwikkeld als een eenvoudig te verteren en gezond ontbijt, in het bijzonder voor patiënten in het sanatorium van Kellogg in Michigan (VS). Het product is nooit geadverteerd als anti-masturbatie voeding.”

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…