Duizenden coronabesmettingen in Paramaribo indien uitbraak in binnenland, zegt president Bouterse

GFC NIEUWS- Indien de situatie in het binnenland niet snel onder controle wordt gebracht, is de kans groot dat er in Paramaribo sprake zal zijn van duizenden coronabesmettingen.

“Wanneer onze broeders en zusters in het binnenland geconfronteerd worden met de uitbraak van het virus zijn wij te laat! Een uitbraak in ons binnenland zal binnen no time tot duizenden besmettingen leiden. Ook in de hoofdstad”, zegt president Desi Bouterse.

Volgens luitenant-kolonel Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid, baart de situatie bij de grenzen ernstige zorgen. De situatie komt in gevaar door ongecontroleerde verplaatsingen en ongebreidelde illegale overstekingen bij de Surinaamse grenzen. De veiligheids- en controlediensten van ons land hebben vanmorgen bij president Desiré Bouterse alarm geslagen over deze ontwikkeling.

Bouterse riep de samenleving op om meer dan ooit goed te beseffen waarmee wij bezig zijn. Hij vroeg bezinning en een positieve bijdrage aan het stoppen van de verspreiding van het virus, ook gebed voor de gezondheidswerkers en wijsheid voor het COVID Management Team.

 

 

Overige berichten