fbpx
Duitsland wil betrekkingen met regio verstevigen

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Latijns Amerikaanse en Caraibische (LAC) vertoeven in Berlijn, Duitsland, op uitnodiging van de minister van Buitenlandse Zaken van de Bondsrepubliek Duitsland, om de toekomstige politieke, economische en culturele betrekkingen te verstevigen.

Gedurende deze meeting zal er van gedachten worden gewisseld over investeringsmogelijkheden, de strijd tegen klimaatsverandering en de opvoering van het contact tussen de LAC Regio en Duitsland. De Surinaamse delegatie wordt geleid door de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle.

Tijdens een ontmoeting met prominente vertegenwoordigers van het Duitse bedrijfsleven maandag heeft Suriname gewezen op de vele investeringsmogelijkheden in o.a. de volgende samenwerkingsgebieden: landbouw, mijnbouw, toerisme en de positie als meest beboste land in de wereld.

Voorts is benadrukt de historische en culturele band die al eeuwenlang bestaat, indachtig de vele Duitse benamingen van plantages zoals Hannover en Berlijn en de diepgewortelde relatie met de Evangelische Broeder Gemeente.

Vermeldenswaard is dat Duitsland de grootste economie in Europa is met ongeveer 83 miljoen inwoners. In de marge van deze meeting zullen er bilaterale gesprekken worden gevoerd met Panama, Nicaragua, Bolivia, Uruguay en Duitsland.

De vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken zal vandaag worden afgesloten met de aanname van een gezamenlijke verklaring tussen de Latijns-Amerikaanse en Caraibische landen en Duitsland.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…