fbpx

Duitsland wil betrekkingen met regio verstevigen

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Latijns Amerikaanse en Caraibische (LAC) vertoeven in Berlijn, Duitsland, op uitnodiging van de minister van Buitenlandse Zaken van de Bondsrepubliek Duitsland, om de toekomstige politieke, economische en culturele betrekkingen te verstevigen.

Gedurende deze meeting zal er van gedachten worden gewisseld over investeringsmogelijkheden, de strijd tegen klimaatsverandering en de opvoering van het contact tussen de LAC Regio en Duitsland. De Surinaamse delegatie wordt geleid door de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle.

Tijdens een ontmoeting met prominente vertegenwoordigers van het Duitse bedrijfsleven maandag heeft Suriname gewezen op de vele investeringsmogelijkheden in o.a. de volgende samenwerkingsgebieden: landbouw, mijnbouw, toerisme en de positie als meest beboste land in de wereld.

BEKIJK OOK
Regering gaat voort op door ex-minister Achaibersing ingeslagen weg

Voorts is benadrukt de historische en culturele band die al eeuwenlang bestaat, indachtig de vele Duitse benamingen van plantages zoals Hannover en Berlijn en de diepgewortelde relatie met de Evangelische Broeder Gemeente.

Vermeldenswaard is dat Duitsland de grootste economie in Europa is met ongeveer 83 miljoen inwoners. In de marge van deze meeting zullen er bilaterale gesprekken worden gevoerd met Panama, Nicaragua, Bolivia, Uruguay en Duitsland.

De vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken zal vandaag worden afgesloten met de aanname van een gezamenlijke verklaring tussen de Latijns-Amerikaanse en Caraibische landen en Duitsland.