fbpx

Duitsers vinden borststaren geen punt

Na de tsunami van seksschandalen die losbarstte na het Harvey Weinsteinschandaal – u weet nog wel, de Amerikaanse filmproducent die door een aantal vrouwen wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten – vragen velen zich af hoe ver te ver is.

Onderzoeksbureau YouGov bevroeg bijna 8500 mannen en vrouwen in Denemarken, Engeland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen en Zweden over de grenzen van seksuele betamelijkheid.

De respondenten waren soms heel eensgezind in hun antwoorden. Bijna iedereen vond het bijvoorbeeld niet kunnen om foto’s te maken onder de rokken van een vrouw. Ook een vrouw in de billen knijpen of het mannelijk geslachtsdeel tonen aan vrouwen vonden de meeste ondervraagden niet kunnen.

OOK INTERESSANT
President Santokhi roept juist meer irritatie op door percelen te verdelen

Opmerkelijk was dat maar heel weinig Duitsers er moeite mee hebben om naar de borsten van een vrouw te staren: slechts iets meer dan een derde van de vrouwen en maar 1 op de 5 mannen vindt dat storend.

Daar staat tegenover dat de helft van de Britten – die, geven wij toe, horen tot de meest preutse Europeanen – dat gestaar zien als seksuele intimidatie. Net als – verrassend!: de Franse overburen.