Duitse troepen kampen met grote tekorten, pas in 2031 volledig bewapend

Het Duitse leger is al bijna gevechtsklaar. De strijdkrachten hebben nu nog te weinig wapens en uitrusting, maar het komt allemaal goed: in 2031 zal het leger helemaal klaar zijn voor de strijd.

Voorlopig moeten de diverse onderdelen van de gewapende macht uitrusting en voertuigen delen. Maar binnen 13 jaren zullen de meeste brigades beschikken over voldoende wapens en uitrusting. Rond die tijd zullen er zeer waarschijnlijk ook voldoende reserveonderdelen zijn.

Ondertussen zal de krijgsmacht gewoon blijven functioneren, door de beschikbare uitrusting te verdelen over de eenheden. Dat zal uiteraard betekenen dat eenheden die meer hebben, het straks met minder zullen moeten doen.

Het Duitse leger kampt al geruime tijd met een reeks problemen: vliegtuigen die niet kunnen vliegen, tanks die instorten en schepen die niet geschikt zijn voor maritieme operaties.

In november 2018 werd gemeld dat het grootste deel van de nieuwe militaire uitrusting die in 2017 aan de troepen werd geleverd, niet geschikt is.

Foto: Twitter

 

 

Overige berichten