Duitse autotoeleverancier Bosch ontwikkelt coronatest die binnen 2,5 uur uitsluitsel geeft

GFC NIEUWS- Autotoeleverancier Bosch verraste donderdag met een ongewoon bericht. Het Duitse bedrijf heeft een coronatest ontwikkeld waarmee het resultaat binnen 2,5 uur bekend is.
“Met de Covid-19-sneltest willen we een bijdrage leveren aan het zo snel mogelijk indammen van de coronapandemie”, zegt CEO Volkmar Denner. “In de strijd tegen het virus is tijd een van de belangrijkste factoren. Het grote voordeel van onze test is een snelle en betrouwbare diagnose op locatie zonder gedoe.”
Bosch heeft een kleine afdeling voor medische hulpmiddelen en daar is de test ontwikkeld. De test kan op locatie worden gedaan en moet al vanaf april beschikbaar zijn in Duitsland.
De test werkt als volgt: er wordt een monster wordt genomen door een uitstrijkje uit de keel of neus. Dat wordt in een containertje geplaatst, waar alle benodigdheden voor de test in zitten. Het containertje wordt vervolgens in een analyse-apparaat geplaatst dat zo eenvoudig is dat elke gebruiker ermee om moet kunnen gaan.
Bosch onderzoekt momenteel hoe het artsen en verplegend personeel kan ondersteunen met snelle tests, zodat ze zo lang mogelijk aan het werk kunnen blijven.

Overige berichten