fbpx
Duitse autotoeleverancier Bosch ontwikkelt coronatest die binnen 2,5 uur uitsluitsel geeft

GFC NIEUWS- Autotoeleverancier Bosch verraste donderdag met een ongewoon bericht. Het Duitse bedrijf heeft een coronatest ontwikkeld waarmee het resultaat binnen 2,5 uur bekend is.

“Met de Covid-19-sneltest willen we een bijdrage leveren aan het zo snel mogelijk indammen van de coronapandemie”, zegt CEO Volkmar Denner. “In de strijd tegen het virus is tijd een van de belangrijkste factoren. Het grote voordeel van onze test is een snelle en betrouwbare diagnose op locatie zonder gedoe.”

Bosch heeft een kleine afdeling voor medische hulpmiddelen en daar is de test ontwikkeld. De test kan op locatie worden gedaan en moet al vanaf april beschikbaar zijn in Duitsland.

De test werkt als volgt: er wordt een monster wordt genomen door een uitstrijkje uit de keel of neus. Dat wordt in een containertje geplaatst, waar alle benodigdheden voor de test in zitten. Het containertje wordt vervolgens in een analyse-apparaat geplaatst dat zo eenvoudig is dat elke gebruiker ermee om moet kunnen gaan.

Bosch onderzoekt momenteel hoe het artsen en verplegend personeel kan ondersteunen met snelle tests, zodat ze zo lang mogelijk aan het werk kunnen blijven.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…