fbpx
DSB tekent separate overeenkomst met CBvS, kort geding ingetrokken

GFC NIEUWS- De Surinaamsche Bank (DSB) heeft vanmorgen een separate overeenkomst getekend met de Centrale Bank van Suriname (CBvS) betreffende het restant aan schuldverplichting die de Moederbank heeft bij DSB.

Met de ondertekening is er overeenstemming bereikt over de terugbetaling van de wederrechtelijk onttrokken vreemde valuta-kasreservemiddelen en de bij De Centrale Bank van Suriname in beheer gelaten vreemde valuta-termijndeposito’s.

Het kort geding dat DSB tegen De Centrale Bank van Suriname hierover had aangespannen, is onmiddellijk ingetrokken.

DSB heeft haar klanten en haar stakeholders altijd als prioriteit gesteld en ervoor gezorgd dat het vertrouwen dat zij hebben gesteld in de bank om hun geld bij DSB te zetten, altijd te waarborgen.

Met de ondertekening van de overeenkomst is een stap voorwaarts gezet naar herstel van het vertrouwen in het Surinaamse bankwezen en het aansterken van het partnerschap met De Centrale Bank van Suriname.

Meer nieuws

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.