fbpx

DSB creditcard als eerste creditcard uit Suriname contactloos te gebruiken

Vanaf 1 juni kunnen alle DSB-creditcardhouders ook contactloos betalen met hun creditcard.

Contactloos betalen, is betalen met de creditcard door de creditcard tegen het pos-apparaat aan te houden. Kleine bedragen rekent u gemakkelijk en super snel af zonder pincode.

De Surinaamsche Bank (DSB) is per die datum ook overgestapt op de EM- chip technologie voor creditcards en is de eerste bank in Suriname die contactloos betalen mogelijk maakt.

De EMV-chip is een chip op de voorzijde van de creditcard welke de magneetstrip aan de achterzijde vervangt. De EMV-chip maakt het lokaal en internationaal betalen veiliger en makkelijker.

Al ruim een maand accepteren alle DSB ATM’s ook buitenlandse betaalkaarten (creditcard en debitcard) die voorzien zijn van een EMV-chip. Zo kunnen toeristen makkelijk, veilig en voordelig geld opnemen bij DSB ATM’s.
Binnen 2 maanden zullen alle bestaande DSB creditcardhouders kosteloos worden voorzien van een nieuwe DSB EMV Creditcard. De bank zal hierover in contact treden met haar klanten.

BEKIJK OOK
Publieke actoren geïnformeerd over prioriteiten CFATF-evaluatierapport

Ook nieuwe klanten kunnen in aanmerking komen voor één van de vernieuwde creditcardproducten met vele voordelen: snel en gemakkelijk aanvragen, wereldwijd betaalgemak, flexibele aanpassing van het bestedingslimiet, 24/7 beschikbaar saldo bekijken, aanzuiveren en blokkeren via DSB Internet Banking of de DSB Mobile Banking app en e-mail/sms alerts bij transacties. Ook kunt u 24/7 uw creditcardtransacties inzien.

Eerder dit jaar lanceerde de bank reeds de DSB Easy Creditcard. De klant kan snel en gemakkelijk in aanmerking komen voor een creditcard.

Ook heeft de bank het voor haar klanten met een SRD spaarrekening mogelijk gemaakt om geldopnames tot maximaal SRD 3.000,- te doen bij de ATM met hun DSB-pinpas.