Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen aan de Narcotica Brigade.

Informatie bereikte de inlichtingendiensten van de politie en DNV dat Oerifride alias Rasta vanuit Paramaribo drugs zou vervoeren naar Frans-Guyana.

Op basis van de uitgewerkte informatie is door het Arrestatie Team een algehele verkeercontrole gehouden in het district Commewijne. Op een bepaald moment verscheen Oerifride in een auto ter plaatse. Het voertuig werd door hem bestuurd en hij was alleen.

Er werd een onderzoek verricht in de auto en onder de achterbank werd iets meer dan 3 kilogram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Daartoe gevraagd verklaarde Oerifride dat de cocaïne niet van hem was, maar van iemand anders. Wie die persoon is, kan of wil hij niet zeggen.

De verdachte en het voertuig zijn overgedragen aan de Narcotica Brigade. Het voertuig is hangende het onderzoek ook in beslag genomen.

Overige berichten