fbpx

Drugssmokkelaar verwerkt 71 gram cocaïne in culturele doek

GFC NIEUWSREDACTIE- De 29-jarige Diorno P. is op 13 december door de rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade in Suriname aangehouden, nadat hij zich had aangemeld op voornoemde afdeling.

Deze verdachte heeft op dinsdag 29 juni van het lopend jaar een postpakket ter verzending naar het buitenland aangeboden bij een postbedrijf in Paramaribo.

De douanerecherche trof tijdens de controle in het postpakket 71 gram cocaïne aan, die in een culturele doek was verwerkt. Het verderfelijk spul werd in beslag genomen, waarna deze werd overgedragen aan de rechercheurs van Narcotica Brigade.

BEKIJK OOK
Implementatie wet verbod op auto’s ouder dan 8 jaar per 1 februari

Na de bekomen informatie te hebben uitgewerkt, spoorden de politieambtenaren Diorno op zijn woonadres te Kasabaholo op. De drugsverdachte werd echter niet aangetroffen. Na meermalen telefonisch tot de verdachte te hebben gesproken, besloot hij zich bij de politie aan te melden.

Bij de voorgeleiding verklaarde Diorno aan de politie dat hij de drug ongeveer twee maanden geleden moest posten voor een oom die in Nickerie woont, maar intussen aan Covid-19 is komen te overlijden.

Diorno is door de politie achter slot en grendel geplaatst.