fbpx

Drugsproblematiek getild naar presidentieel niveau

GFC NIEUWS- President Desire Bouterse heeft het Nationaal Drugs Master Plan 2019-2023 ontvangen.

Dit moment is bijzonder, omdat het de eerste keer is dat een staatshoofd het masterplan heeft ondertekend. Met deze handeling heeft het staatshoofd dit vraagstuk getild naar presidentieel niveau en gemaakt tot nationale prioriteit.

Het plan is op 18 september door Danielle Veira, directeur van de Dienst Nationale Veiligheid (DNV), overhandigd aan het staatshoofd.

“Dit plan gaat ons de mogelijkheid geven om daadkrachtig op te treden tegen het drugsproblematiek, welke Suriname wenst te beheersen. Als we met elkaar samenwerken en het met goede wil en gedrevenheid doen, dan kunnen we ervoor zorgen dat Suriname voor wat betreft de drugsbestrijding op de goede weg is”, aldus Veira.

Voor de totstandkoming van dit document heeft de Nationale Anti-Drugsraad (NAR) het voorwerk gedaan. DNV heeft er diepgaand naar gekeken, omdat het om een plan gaat dat moet voldoen aan een multidisciplinaire aanpak.

BEKIJK OOK
'Oli Moni' is waardeloos besluit: het volk wordt weer voor de gek gehouden

Wilgo Koster, vertegenwoordiger van de NAR, zegt het volgende, “Internationaal vraagt men dat elk land een anti drugsplan heeft. We zijn lid van de Verenigde Naties, die bestaat uit verschillende organen die zich bezighouden met drugsvraagstukken in de lidstaten. Door dit masterplan te hebben kan in VN-verband nagegaan worden welke plannen het land heeft voor de aanpak van de drugsproblematiek en in hoeverre hieraan invulling wordt gegeven.”

President Bouterse zegt heel erg blij te zijn met dit gebeuren. Het staatshoofd noemt het finaliseren van dit masterplan een mijlpaal, die hij zeker zal bespreken tijdens zijn nieuwjaarsrede in De Nationale Assemblee.